Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

VOG aanleveren als Buddie

Betrouwbaarheid is belangrijk in de zorg. Daarom vragen we aan Buddies om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren. Het kan zijn dat je deze al hebt. Bijvoorbeeld via je vorige werkgever of je (sport)vereniging. Deze VOG is alleen geldig bij Herberg Thuis als de aanvraag in 2021 heeft plaatsgevonden. Komt jouw VOG uit 2020, 2019 of een eerder jaar? Of heb je nog geen VOG? Dan vragen we je om een nieuwe VOG aan te vragen. Hoe dat moet? Dat lees je hieronder.

Hoe vraag ik een VOG aan?

Voor de aanvraag van een VOG doorloop je de volgende stappen:

  1. Mail Martin Noort op martinnoort@herbergthuis.nl en vertel dat je een VOG wilt aanvragen. Martin zet de aanvraag online bij het ministerie van Justitie en Veiligheid voor je klaar.
  2. Daarna krijg je een mail van screeningsautoriteit Justis met daarin een aanvraagcode.
  3. Log met deze code in bij screeningsautoriteit Justis. Controleer je aanvraaggegevens en betaal de aanvraag. Voor de aanvraag heb je een DigiD, iDeal en een geldig e-mailadres nodig. De kosten van de aanvraag zijn voor de Buddie en bedragen €33,85.
  4. Binnen 1 tot 4 weken ontvang je bericht van Justis. Je ontvangt de VOG altijd per post op het woonadres dat je in de aanvraag opgeeft. Ook als je de aanvraag online gedaan hebt, krijg je de VOG per post.
  5. Neem contact op met Herberg Thuis om je VOG te laten zien.