Mensen blij maken. Zinvoller werk kun je niet krijgen.

Buddies zijn kanjers van zorghelden


Weinig mensen staan stil bij wat een beetje aandacht doet als je wereld heel klein is. Een kopje koffie met een gezellig praatje. Een wandeling of boodschappen doen. Hulp bij kleine klusjes. Buddies weten precíes wat dat doet. Hoe betekenisvol hun werk is. Ze zien mensen genieten en dat is goud waard!

Met de hulp van een Buddie kunnen ouderen vaak langer thuis blijven wonen. Krijgen mensen met een beperking extra aandacht en hulp. Worden mantelzorgers een beetje ontzorgd. Als Buddie heb je prachtig, zinvol én betaald werk. Iedereen blij.

1

Betekenisvol werk waar je voor betaald wordt.

Je werk is betekenisvol en betaald.

2

Je bepaalt je eigen werktijden zodat je tijd houdt voor andere belangrijke en leuke dingen in je leven.

Je bepaalt je eigen werktijden.

3

Je hebt werk dat altijd dichtbij eigen huis is.

Je hebt werk dat dichtbij huis is.

Betaald werkFlexibel werkWerk in de buurt

Een glimlachende Buddie van Herberg Thuis met een man in een rolstoel aan het wandelen in Valkenburg (Z-H)

Hoe ziet Buddie zijn eruit?

Mensen die een Buddie nodig hebben, zijn meestal mantelzorgers. Ze zoeken ondersteuning bij het ondersteunen. Mantelzorgers bepalen zelf van wie, wanneer, waarvoor en hoe vaak ze hulp willen krijgen. Als Buddie geef je zelf aan wanneer je beschikbaar bent en daarin kun je zo flexibel zijn als je zelf wilt. Je blijft baas over je eigen agenda. Je kunt al Buddie worden als je 8 tot 16 uur in de week beschikbaar bent.

Herberg Thuis brengt vraag en aanbod samen én verzorgt de administratie daaromheen. Dat is onze manier van ontzorgen.

Buddie worden?

We zijn weer op zoek naar Buddies. Wil jij Buddie worden? Meld je dan aan door te klikken op onderstaande knop.

Hier laat je je contactgegevens achter. Ook stellen we je een aantal vragen. Zo ontdek jij of het werk van Buddie helemaal bij jou past.

Wie zijn de Buddies?

Een Buddie wil vooral van betekenis zijn, mensen helpen. En dan gaat het om wie je bent als mens. Welke (levens)ervaring je hebt. Misschien heb je kinderen, ben je zelf mantelzorger geweest of heb je in de zorg gewerkt. Misschien ben je van nature iemand die altijd klaarstaat voor een ander. En wil je dat nu (ook) betaald gaan doen. Dan ontmoeten we je graag!

Leeftijd speelt niet echt een rol. Of je nu 18 (minimale leeftijd) of 88 bent, zolang je maar een beetje stevig in je schoenen staat. Ons criterium is daarom: heb je de persoonlijkheid om je werk als Buddie goed te doen.

Betrouwbaarheid is een vereiste. We gaan af op ons gevoel en onze jarenlange ervaring in de zorg, maar vragen je ook om twee referenties en een Verklaring van goed gedrag. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wat maakt jou een echte Buddie

  • Je staat graag klaar voor anderen, met warmte en aandacht.
  • Je bent behulpzaam, een aanpakker.
  • Je doet ook lichte zorgende taken. Van persoonlijke hygiëne tot hulp met de rolstoel.
  • Je hebt een luisterend oor.
  • Je bent niet zo snel van je stuk te krijgen.
  • Kortweg: je bent een prachtig mens.

Een vrouwelijke Buddie die in gesprek is met een man van seniore leeftijd. Thuishulp en een luisterend oor in Noordwijk, Lisse, Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg - Herberg Thuis

Wat bieden we jou?

Eigenlijk heb jij iets te bieden. Het enige dat wij doen is vraag en aanbod samenbrengen en alles daaromheen regelen. Zodat je geen administratieve rompslomp hebt. Je stapt niet gelijk in het diepe. In onze Buddie Academy krijg je de voorbereiding die je nodig hebt om met plezier en vertrouwen in jezelf aan de slag te gaan.

Zinvol én betaald werk

We willen ondersteuning aan huis bieden voor iedereen die dat nodig heeft. Daarom werken we met een vast, betaalbaar uurtarief. Als Buddie verdien je € 14,50 per uur.

Als Buddie ben je niet in dienst. We maken namelijk gebruik van de regeling dienstverlening aan huis. Een overheidsregeling om de zorg voor elkaar te bevorderen. Je betaalt bij de jaarlijkse belastingaangifte de belasting over de verdiensten (Inkomstenbelasting, premie volksverzekeringen, inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet). We adviseren je om, voor de zekerheid, 25% van je verdiensten op zij te zetten. Om tegenvallers bij de belastingaangifte voor te zijn. Benieuwd naar wat je in jouw situatie over houdt aan de Buddie-werkzaamheden? Bereken het hier via de berekentool.

Twee mensen die hun armen in elkaar gehaakt hebben en aan het wandelen zijn. Thuiszorg in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg - Herberg Thuis

Aanmelden als Buddie

Met de hulp van een Buddie kunnen ouderen vaak langer thuis blijven wonen. Krijgen mensen met een beperking extra aandacht en hulp. Worden mantelzorgers een beetje ontzorgd. We zijn weer op zoek naar Buddies. Wil je Buddie worden?