Tarieven

Ons uitgangspunt is betaalbare zorg voor iedereen. Daarom hanteren we een vast tarief, ongeacht wie de zorg geeft of ontvangt. Daarover zijn we ook graag transparant.

Herberg Thuis

is er voor

iedereen

Tarieven en het Thuis Fonds

Het vaste tarief voor een Buddie bedraagt € 21,- per uur. Hiervan gaat € 14,50 naar de Buddie. Voor bezoek aan afspraken gebruiken Buddies hun eigen auto's. Hiervoor betaal je een onkostenvergoeding van €0,25 cent per kilometer. Wanneer de Buddie verder weg woont en met de auto komt betaal je een kilometervergoeding van €0,25 cent per kilometer.

Goede zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom is kosteloos gebruik maken van een Buddie mogelijk. Maak je bijvoorbeeld gebruik van de voedselbank? Of zit je in de schuldsanering? Dan vergoedt het Thuis Fonds mogelijk de kosten van een Buddie!

Wordt een Buddie vergoed?

Herberg Thuis heeft geen contract met de zorgverzekeraars. De kosten voor een Buddie krijg je dus niet vergoed. Dat is een bewuste keuze. De procedures van de zorgverzekeraars zouden de inzet van onze Buddies een stuk ingewikkelder maken en vertragen. Nu kun je zelf je Buddie kiezen en flexibel inplannen. Hulp wanneer je wil, zonder procedures, contracten en formulieren. Wel zo prettig.

Niet vergoed, toch goedkoper uit

Nu denk je misschien dat je met een Buddie duurder uit bent. Maar, en nu wordt het interessant, omdat je de kosten voor een Buddie niet vergoed krijgt, krijg je ook geen rekening van het Centraal Administratie Kantoor (CAK) voor de eigen bijdrage. Die eigen bijdrage kan soms oplopen tot wel een paar honderd euro per maand. Dat kan duur uitpakken.

Daarnaast kan je de kosten voor de Buddie in de meeste gevallen meenemen bij je jaarlijkse Belastingaangite. Zo krijg je een deel van de kosten terug. Dat is nog eens een meevaller!

Samengevat

Wel

  • Je betaalt een vast uurtarief van € 21.
  • Kosten kun je jaarlijks aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting.
Niet
  • Kosten worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Maar er volgt ook geen rekening van het CAK voor de eigen bijdrage

Team

Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op. Zo niet, nodig ik je van harte uit om op zoek te gaan naar een Buddie.

Neem contact op

Meer informatie