De juiste hulp is goud waard

Herberg Thuis staat voor betaalbare hulp. Voor tijd en aandacht krijgen als het nodig is. Niet alleen voor de happy few, maar voor iedereen. Het is een digitaal platform waar zorgvraag en zorgaanbod elkaar gemakkelijk en snel vinden. Zodat er iets moois kan ontstaan. Een warm hart, een lach, een goed gevoel. Kleine geluksmomentjes. Dat is goud waard.

Elkaar helpen

moet weer

gewoon worden

- Cees van der Meij

Inspirator Herberg Thuis

Onze drie kernwaarden

Waarden geven richting. Ze bepalen wat we doen en hoe. Ze helpen keuzes te maken, zijn een klankbord.

In eigen regie

Je bepaalt zelf welke Buddie komt helpen. Wanneer ook. En hoe vaak. Zonder abonnement, contract of opzegtermijn. We zijn er als het nodig is. Punt.

Betrouwbaar

Zorg komt dichtbij, is persoonlijk. Daarom doorlopen alle Buddies de Buddie Academy en krijgen ze een antecedentenonderzoek. Wel zo vertrouwd.

Lokaal

Buddies komen uit de buurt. Het zijn misschien wel vertrouwde gezichten. Een beetje ‘ons kent ons’. Herkenbaar en vertrouwd.

Recht uit het hart

Herberg Thuis is een initiatief van Cees van der Meij en Martin Noort, twee bevlogen en sociale ondernemers die hoofd en hart nauw laten samenwerken. En daar komen mooie initiatieven van.

“Het begon met een hartenwens om excellente zorg te bieden die voor iedereen betaalbaar is,” vertelt Cees van der Meij. “Vanuit die wens is Herberg Welgelegen ontstaan. Een plek waar kwetsbare mensen, vaak ouderen met dementie, kleinschalige dagzorg krijgen. Dat doen we met een geweldig team van zorgprofessionals en vrijwilligers.”

Met Herberg Thuis zetten jullie weer een nieuwe stap. Hoe is dat ontstaan?

“Steeds meer mensen weten de Herberg te vinden. Daar zijn we heel blij mee, want dat is precies waar we voor zijn. Alleen, het pand groeit niet mee. We hebben nu een wachtlijst met mensen die we wel willen, maar niet kunnen helpen. Dat gaat ons aan het hart.

We zijn al tijden op zoek naar een goede tweede locatie, maar dat blijkt lastiger dan gedacht. Er komen telkens weer kinken in de kabel. We blijven onze oren en ogen openhouden, maar zijn ook gaan onderzoeken wat er wél mogelijk is. Al brainstormend is Herberg Thuis ontstaan: betaalbare hulp bij mensen thuis die gemakkelijk en snel te regelen is.”

Waarom snel?

“We hebben in de Herberg heel wat tranen bij mantelzorgers zien vloeien. Ze geven met liefde het beste van zichzelf en rekken hun grenzen steeds verder op, tot het gewoon te veel wordt. Als ze dan eindelijk zover zijn dat ze hulp vragen, lopen ze tegen de muren van ons ingewikkelde zorgsysteem aan. Een systeem dat kraakt en piept en vol tijdrovende procedures, contracten en formulieren zit. Dat frustreert echt enorm.

Mantelzorgers willen begrip voor hun situatie. En ze willen geholpen worden. Liefst nu, meteen. Niet over een paar weken pas. Via Herberg Thuis kan dat. Elkaar helpen weer gewoon en gemakkelijk maken, dat is waar we voor staan.”

Van hart tot hart, van home tot huis

Team Herberg Thuis

Martin Noort

Martin is al ruim 6 jaar bedrijfsleider bij Herberg Welgelegen. Daar sprak hij te veel overbelaste mantelzorgers, waardoor hij mede-initiatiefnemer is geworden van Herberg Thuis. Hij is gepassioneerd en ondernemend in het zoeken van slimme, maar simpele oplossingen voor mensen die dit nodig hebben. Martin is getrouwd en woont in Voorhout, waar hij trotse vader van 3 prachtige jongens is!

Martin Noort, initiatiefnemer van Herberg Thuis met het gebouw van Herberg Welgelegen in Valkenburg (Z-H)
Cees van der Meij, in Rijnsburg. Hij is de initiatiefnemer en inspirator van Herberg Thuis

Cees van der Meij

Cees is de oprichter van Herberg Welgelegen en initiatiefnemer van Herberg Thuis. Hij heeft een groot hart voor mensen en een verlangen naar een rechtvaardige en barmhartige wereld. Vanuit dit verlangen brengt Cees graag vernieuwing in bestaande systemen, zeker als wet- en regelgeving haar doel voorbijschiet en daardoor de menselijke maat uit het oog verliest. Zo ook met Herberg Welgelegen en Herberg Thuis. Cees woont in Rijnsburg, is getrouwd, vader van drie kinderen en trotse opa.

Martin van der Vijver

Martin is projectleider bij Herberg Thuis. Het is zijn verlangen om van betekenis te zijn voor anderen. Dit verlangen in combinatie met zijn ondernemende kant maakt dat hij geniet van het werk bij Herberg Thuis. Martin woont in Rijnsburg, is gek op zijn familie en trotse oom.

Martin van der Vijver in Rijnsburg, projectleider bij Herberg Thuis
Zorgcoördinator van Herberg Thuis

Ellie de Booij

Ellie weet als geen ander hoe zwaar mantelzorg kan zijn. Als zorgcoördinator bij Herberg Welgelegen ziet zij hoe mantelzorgers zich in duizend bochten wringen om voor hun partner of ouder te blijven zorgen. Door haar werk bij Herberg Thuis wil zij van betekenis zijn voor deze mantelzorgers. Ellie houdt zich bezig met het screenen en trainen van de Buddies en ze is sparringpartner waar nodig. Ellie is getrouwd, woont samen met haar man en is moeder van twee kinderen.

Team

Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op. Zo niet, nodig ik je van harte uit om op zoek te gaan naar een Buddie.

Neem contact op