Een Buddie, hoe werkt dat?

Even praktisch

Wat is een Buddie?

Een Buddie is een aanvullende mantelzorger. Een ondersteuner voor ondersteuners dus. Een Buddie neemt zorgtaken over, zodat je weer wat tijd voor andere dingen krijgt.

Vind jij het lastig om anderen te laten doen wat je (in jouw ogen) zelf hoort te doen? Bedenk dan dat niemand er iets aan heeft als jij overbelast raakt. Zorgen voor een ander betekent dus ook goed zorgen voor jezelf. En met een Buddie doe je allebei.

Samen wandelen met een Buddie - Ondersteuning aan huis van een Buddie via Herberg Thuis

Wat doet een Buddie?

Dat zit ‘m vooral in de ‘kleine’ dingen. De warme aandacht, het vriendelijke gebaar, er voor iemand zijn. De rest stem je onderling met je Buddie af. Om toch even een indruk te geven vind je hieronder een zorgwensenlijstje.

  • Boodschappen doen
  • Licht huishoudelijk werk zoals afwassen of stofzuigen
  • Lichte zorgtaken zoals hulp bij het opstaan en toiletbezoek
  • Een (verse) maaltijd koken
  • Een boek of krant voorlezen
  • Potje kaarten of een ander spel
  • Samen wandelen
  • Mee naar afspraken gaan

Klik hier om een Buddie te zoeken

Hoe werkt het?

Gebruik maken van Herberg Thuis is eenvoudig. Je regelt het in drie stappen.

1. Buddie zoeken

Jij weet als beste wat bij jouw wensen past. Je kiest daarom zelf een Buddie en boekt via onze website een kennismaking. Dit doe je door op 'Vind een Buddie' te klikken. De rest wijst zich vanzelf.

Heb je vragen of ben je minder handig met computers? Geen zorgen! Bel ons gerust even op, dan helpen wij je graag verder.

2. Kennismaken

De Buddie belt je op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen bij jou thuis. In dit gesprek vertelt de Buddie over zichzelf en wat hij/zij voor je kan betekenen.

Ook leert de Buddie jou kennen: wie ben je, wat zijn je wensen en wat vind je belangrijk. Uiteraard kan er een naaste aanwezig zijn bij het gesprek.

3. Afspraken inplannen

Willen jullie na de kennismaking verder met elkaar? Dan plant de Buddie de dag of dagen in waarop je hulp wilt. Voor de betaling van afspraken neemt Herberg Thuis contact met je op.

Willen jullie niet verder met elkaar? Dan maak je kennis met een andere Buddie. Het is namelijk belangrijk dat er een goede klik is tussen jou en de Buddie.

Team

Heb je vragen over het boeken van een Buddie? Of wil je even persoonlijk contact hebben. Neem gerust contact met ons op. Onze deur staat altijd open.

Vind een Buddie

Meer informatie