Blogs

We inspireren je graag met verhalen. Verhalen verteld door Buddies, mantelzorgers of collega's van Herberg Thuis. Raak geïnspireerd!

07-06-2022
Als persoonlijk begeleider bij het Leger des Heils ziet Peter Hasselman uit Katwijk steeds meer eenzaamheid. Daarom zet hij graag Buddies van Herberg Thuis in. “Als Buddie voeg je veel meer toen dan je zelf denkt.”

14-03-2022
Natuurlijk zijn wij van Herberg Thuis enthousiast over Herberg Thuis. Daarover vertellen we graag, via onze mails, blogs en video’s. Toch houden we niet zo van opscheppen. Nou, daar denken onze gebruikers wel anders over. Lees zelf maar.

14-01-2022
‘Dit kan toch niet waar zijn?’, denkt Cees van der Meij als hij naar de ouderenzorg in Nederland kijkt. Je kan heel boos worden, óf je laat zien dat het anders kan. Cees kiest voor het tweede. Herberg Thuis is geboren. “Ik hoop dat we door Herberg Thuis weer meer zicht krijgen op elkaar.”

05-01-2022
Slechts een paar dagen na het kennismakingsgesprek met een mantelzorger en haar man, kan Arie Anne den Hertog (67) als Buddie aan de slag. “Dat is het voordeel van Herberg Thuis: als hulp direct nodig is, kan het echt snel geregeld zijn.”

21-12-2021
Door een psychose en een TIA verandert het leven van Theo en Janny voorgoed. Zij kan en wil hem geen moment uit het oog verliezen. Een Buddie van Herberg Thuis geeft Janny een stukje vrijheid. “Er gaat een wereld voor ons open.”

30-11-2021
Gewoon een stukje gezelligheid brengen. Dat heeft Buddie Hesther (52) als doel. Bij Herberg Thuis kan ze eindelijk weer de aandacht geven die cliënten volgens haar verdienen. “Als ik dan die glimlach zie, ben ik zelf ook voldaan.”

22-11-2021
Zorgzame handen, een luisterend oor en het hart op de goede plek. Dat heb je nodig om Buddie te worden bij Herberg Thuis. En oh ja: een goed doorlopen screening en cursus, een VOG en twee positieve referenties. Martin van der Vijver: “Zo zorgen we ervoor dat onze Buddies betrouwbaar zijn.”

01-11-2021
Dat mantelzorgen zwaar is, weet Buddie Aline van der Meij uit eigen ervaring. Ze zorgde een tijdje voor een zieke, dementerende oma. “Als mantelzorger moet je af en toe even kunnen opladen.”

11-10-2021
In Herberg Thuis kan sociaal ondernemer Martin van der Vijver (23) helemaal zijn ei kwijt. Zijn droom? Iedere mantelzorger die wel wat hulp kan gebruiken zo snel en gemakkelijk mogelijk helpen aan een fijne buddie. “We doen er alles aan om de drempel zo laag mogelijk te maken.”

27-09-2021
Het is eigenlijk zo simpel, dat zorgcoördinator Ellie de Booij niet snapt waarom het er nog niet eerder was. Herberg Thuis: een lokaal platform waarop mantelzorgers laagdrempelig en flexibel wat extra hulp van een vertrouwde buddie kunnen inschakelen. “Ik hoop dat onze buddies echt een stukje thuis gaan brengen in het huis van een ander.”

13-09-2021
Waarom is het voor mantelzorgers zo moeilijk om een beetje extra hulp aan huis te krijgen, vroeg Martin Noort zich af. Het idee voor Herberg Thuis – een platform waarop mantelzorgers en buddies elkaar makkelijk kunnen vinden – was geboren. “Mantelzorgers staan 24 uur per dag aan. Dat houdt niemand vol.”