De 5 voordelen van Herberg Thuis

volgens onze gebruikers

Aangemaakt op: 14-03-2022
Laatst gewijzigd op: 16-08-2022
Natuurlijk zijn wij van Herberg Thuis enthousiast over Herberg Thuis. Daarover vertellen we graag, via onze mails, blogs en video’s. Toch houden we niet zo van opscheppen. Nou, daar denken onze gebruikers wel anders over. Lees zelf maar.

We vroegen aan de gebruikers van Herberg Thuis: wat vinden jullie eigenlijk van dit platform? Ze kwamen met niet één, maar wel met vijf voordelen:

1. Herberg Thuis is laagdrempelig
Buddie Arie Anne is het levende voorbeeld van die lage drempel. Slechts een paar dagen na zijn kennismakingsgesprek met een mantelzorger en haar man, ging hij als Buddie aan de slag. “Dat is het voordeel van Herberg Thuis: als hulp direct nodig is, kan het echt snel geregeld zijn.” Maar andersom geldt ook: je bent er ook zó weer vanaf, zegt een mantelzorger. “Gewoon proberen, het is echt de moeite waard en je zit er niet aan vast.”

2. Herberg Thuis staat voor kwaliteit

Toen we mantelzorgers vroegen wat ze van Herberg Thuis vinden, kregen we vooral veel reacties over de kwaliteit van de zorg. “De Buddie zag alles zo goed en kon de situatie goed inschatten”, zegt een mantelzorger. “Herberg Tuis leverde meer op dan ik bij start had verwacht, door de kwaliteit van handelen van Buddie.” Zo, die kunnen we in onze zak steken.

3. Herberg Thuis geeft lucht
Er ging een letterlijk wereld open voor mantelzorger Janny de Haan en haar man Theo, toen ze een Buddie van Herberg Thuis over de vloer kwam. “Als mantelzorger komt er zó veel op je af. Dan is het heerlijk om de zorg af en toe even los te kunnen laten. Om gewoon iets voor jezelf te doen. Dan kan ik even ademhalen. Er is echt een klik tussen Theo en de Buddie en ik weet dat hij in goede handen is, dus ga ik met een gerust hart de deur uit.” Een andere mantelzorger zegt: “Ik kan mijn zorgen even bij iemand anders neerleggen, letterlijk en figuurlijk.” En een cliënt die ook graag anoniem wil blijven: “Ik gun het mijn partner zó. Het geeft haar de ruimte die ze verdient en nodig heeft om mijn mantelzorger te kunnen zijn.”4. Herberg Thuis is een betaalde service

Wacht even: betalen, voordelig? Misschien schieten je wenkbrauwen hiervan omhoog. Maar onze gebruikers zien het echt als een voordeel dat Herberg Thuis een betaalde service is. Zo zegt een mantelzorger: “Op betaalde zorg kun je écht rekenen. Als een Buddie uitvalt, wordt er vervanging gezocht.” Een andere mantelzorger tipt: “Reken uit wat de kosten zijn en zet dit af tegen de waarde die de hulp oplevert, voor jou als mantelzorger én voor degene voor wie je zorgt.”
‘Ik kan mijn zorgen even bij iemand anders neerleggen, letterlijk en figuurlijk’


5. Herberg Thuis is een win-win situatie

Niet alleen cliënten en mantelzorgers genieten volop van Herberg Thuis, ook Buddies staan te springen. “Dit jasje past me, ik haal er heel veel vreugde uit,” reageert Buddie Jacqueline. “Ik hoor er gewoon bij én ontlast het gezin.” Of zoals Buddie Ellen het verwoordt: “De uitspraak van mijn cliënt: ‘Ik heb er een vriendin bij’ geeft de voldoening waar ik op hoopte toen ik ervoor koos om dit werk te gaan doen.” Daar hebben wij helemaal niets aan toe te voegen.

Ben je benieuwd of Herberg Thuis iets voor jou kan betekenen? Ontdek hier welke Buddies in jouw omgeving klaarstaan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak eens kennis

Een kennismaking met een Buddie is gratis en vrijblijvend. Na de kennismaking laten jullie beiden weten of jullie verder willen. Willen jullie verder, dan kan je de dag of dagen inplannen waarop je hulp wilt. Zo niet, zoek dan verder.Vind een Buddie

Eerst eens kennismaken met Herberg Thuis? Vraag de gratis brochure aan.

Herberg Thuis

Das' vertrouwd