Terug naar toen

Valkenburg

Aangemaakt op: 27-03-2024
Laatst gewijzigd op: 27-03-2024
Bakker Meurs, de winkel van Stein of de groentewinkel van Dirk Visser. Menig Valkenburger kent ze nog. Zo maar een greep uit de verhalen, die de vader van Laura en de Buddie met elkaar delen. Sinds kort komt de Buddie bij Laura’s vader op bezoek.

We spraken met Laura, een toegewijde dochter die voor haar vader zorgt. Laura werkt ook en het combineren van haar baan en de zorg voor haar vader is best pittig. Gelukkig heeft ze hulp gekregen van een Buddie, die een paar uur per week de zorg voor haar vader overneemt.

Als mantelzorger houdt je verschillende ballen tegelijk in de lucht. Dit geldt ook voor Laura: “Het is soms best uitdagend. Mijn vader heeft wat extra hulp nodig in het dagelijks leven, dus ik probeer er altijd voor hem te zijn. Maar het kan vermoeiend zijn, vooral omdat ik ook mijn werk en een gezin heb."

Veel raakvlakken

Dat de Buddie en haar vader raakvlakken hebben maakt het contact bijzonder. Laura vertelt enthousiast: “De Buddie is echt een schot in de roos voor ons. Hij heeft dezelfde interesses als mijn vader en heeft zelfs hetzelfde beroep gehad. Ze kunnen samen praten over hun gedeelde passies en herinneringen ophalen.”

Herinneringen zijn er genoeg. De Buddie en de vader van Laura komen allebei uit Valkenburg. Ze vinden het geweldig om samen over hun oude Valkenburg te praten. Zo zegt Laura: “Vooral over de dingen die mijn vader zich herinnert uit zijn tijd. Ze hebben het over Bakker Meurs, de winkel van van Stein, de groentewinkel van Dirk Visser. En ze herinneren zich het oude militaire vliegveld waar het Koninklijk huis gebruik van maakte.”



Op adem komen

Haar vader en Buddie hebben veel gemeen met elkaar, en dat brengt Laura veel: “Het is geweldig om te zien hoe ze samen herinneringen ophalen en een band opbouwen. Het geeft me ook wat rust en ruimte om zelf even op adem te komen. In de tijd dat de Buddie er is ga ik vaak wandelen of spreek ik af met een vriendin.”
"Verhalen delen en iemand die écht naar je luistert"
Ook voor Laura’s vader is de Buddie niet meer weg te denken uit zijn leven. Zo vertelt ze: “Het betekent veel voor hem. Voor mijn vader is het fijn om iemand te hebben met wie hij zijn verhalen kan delen en die echt naar hem luistert. We zijn de Buddie ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor ons doet.”

Inspirerend verhaal

Bedankt voor het delen van je verhaal, Laura. Het is echt inspirerend om te horen hoe de hulp van een Buddie het leven van jou en je vader heeft veranderd. Laura*, de naam van Laura is bekend bij ons, haar verhaal deelt ze graag anoniem. Een verhaal die gedeeld mag worden. Meer weten wat een Buddie voor jou kan betekenen? Kijk eens rond op ons platform of neem contact op. Wij staan voor je klaar.



Maak eens kennis

Een kennismaking met een Buddie is gratis en vrijblijvend. Na de kennismaking laten jullie beiden weten of jullie verder willen. Willen jullie verder, dan kan je de dag of dagen inplannen waarop je hulp wilt. Zo niet, zoek dan verder.Vind een Buddie

Eerst eens kennismaken met Herberg Thuis? Vraag de gratis brochure aan.

Herberg Thuis

Das' vertrouwd