Een streep trekken

Mantelzorg Column

Aangemaakt op: 16-08-2022
Laatst gewijzigd op: 19-10-2022
Ik trok een streep: tot hier, nooit ga ik verder dan tot hier. Toen ik verderging trok ik een nieuwe streep, en nog een streep. De zon scheen en overal zag ik mensen, haastig en ernstig, en iedereen trok een streep, iedereen ging verder. - Toon Tellegen

Je grens trekken.
We trekken hem allemaal. Die streep. Geen zichtbaar exemplaar, als met krijt gezet op stoeptegels of gemarkeerd in de kalender. We trekken hem in ons hoofd. Dat is de grens vertellen we onszelf dan.

Verder dan dát, gaan we niet. Daarna vragen we om hulp, echt. Dan maken we een plan en trekken we aan de bel bij vrienden of familie. Beloofd! Daar zetten we een streep. Dat is de grens.

Zo makkelijk nog niet

Toch, Toon Tellegen had gelijk. De mens is geneigd zijn grenzen, bewust of onbewust, steeds weer te verleggen. Steeds een stukje verder te gaan. En al helemaal wanneer het om de zorg voor een ander gaat. Een naaste, zoals vader, moeder of een partner bijvoorbeeld.

Omdat er liefde bij komt kijken
Zo eenvoudig is het. Omdat er liefde bij komt kijken. Maar in díe eenvoud ligt ook de moeilijkheid besloten. Omdat hulp vragen lastig is. Soms met schaamte komt. Je nog zo graag samen wilt blijven. En waar begin je? Zorg aanvragen komt vaak met ingewikkeld papierwerk.Herberg Thuis, maakt het simpel

Want wanneer de zorg al zoveel vraagt, dan wil je niet overspoeld raken met procedures Daar ligt ónze grens. Bij ons is hulp snel geregeld.
De mens is geneigd zijn grenzen, bewust of onbewust, steeds weer te verleggen. Steeds een stukje verder te gaan.
De Buddie! Ofwel, een maatje. Iemand die thuis langskomt. Voor een middag, of een uurtje. Kunt u als mantelzorger met een gerust hart naar de markt of eens met een vriendin op stap. De Buddie blijft dan thuis met de partner óf neemt deze lekker mee, eropuit! Het kan allemaal.

De Buddie wordt niet door ons toegewezen. De keuze daarin is vrij en er volgt altijd een kennismaking. Klikt het? Dan kan er direct gestart worden.

De zon scheen en overal zag ik mensen.

Terug naar het gedicht. Naar die ene zin, want daar zetten wij graag onze zinnen op. Op die zon, en dat er weer ademruimte mag ontstaan om die te voelen. Niet alleen buiten, maar vooral in dat stukje hulp, rust. Een streep gezet. Op naar mooie lange lussen. Op zoek naar wat er nog te vangen is en dat te koesteren. Want echt, je hoeft het als mantelzorger niet alleen te doen.

Samen koffie drinken, wandelen of koken. Met een Buddie haalt u gezelligheid in huis. Zo blijft thuis wonen fijn.

Ben je benieuwd of Herberg Thuis iets voor jou kan betekenen? Ontdek hier welke Buddies in jouw omgeving klaarstaan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak eens kennis

Een kennismaking met een Buddie is gratis en vrijblijvend. Na de kennismaking laten jullie beiden weten of jullie verder willen. Willen jullie verder, dan kan je de dag of dagen inplannen waarop je hulp wilt. Zo niet, zoek dan verder.Vind een Buddie

Eerst eens kennismaken met Herberg Thuis? Vraag de gratis brochure aan.

Herberg Thuis

Das' vertrouwd