Geknot

Mantelzorger Column

Door Christine van der Meij
Aangemaakt 16-08-2022
Laatst gewijzigd 13-06-2024
De wilg is geknot. De wilg wiens langst gerekte takken het wateroppervlakte vluchtig raken. Waar de zon zo doorheen valt, dat het licht lijkt te worden uitgestrooid. Een boom die zich als een vorst poseert, waaronder je letterlijk schuilen kunt. De treurwilg.

De Salix viminalis in het Latijn. Symbool voor rouw en verdriet. Zijn naam te danken aan het beeld van regendruppels die als tranen van zijn blad lijken af te rollen. Een boom die het beste tot zijn recht komt wanneer hem daarvoor de ruimte wordt gegeven.

Bewegingsruimte, ruimte voor groei.
Net als wij mensen eigenlijk. Niet per se ruimte in meters, maar ruimte om jezelf te zijn. Om te blijven doen waar je blij van wordt, waar je van groeit. Ook wanneer gezondheid of ouderdom je in de weg staat. En dat geluk zit hem vaak in de kleinste beweging. Naar de markt op het dorp, het tuincentrum of thuis een kaartje leggen aan de eigen keukentafel.

Wij lopen graag voor u uit.

Of met u mee. Want ergens, vroeg of laat in ons leven ervaren we allemaal hoe dat is, beknot te worden. Verdriet om dat wat wegvalt en hulp is niet zomaar geregeld. De wereld wordt klein. Voor uzelf én uw partner, die nu ook de rol van mantelzorger vervult.

En dat raakt ons.

Wij van Herberg Thuis. En niet vluchtig, als de takken van de wilg. Maar stevig. Het zet het water én ons in beweging, want wat nou als daar iemand is? Een Buddie, een maatje die, waar u het zelf niet meer kunt, voor u uitloopt. Naast u loopt en een arm insteekt. Samen die benodigde ruimte weer opzoekt.Weer vorst van je eigen leven

De regie terug. Daar zijn Buddies voor! Zonder vast moment in de week. Gewoon waar het nodig is. Gezelligheid in huis of mee naar een ziekenhuisafspraak. Het kan allemaal. De Buddie komt uit de buurt en kennismaken is altijd vrijblijvend. Zo blijft thuis wonen fijn.
Gezelligheid in huis of mee naar een ziekenhuisafspraak. Het kan allemaal.
De wilg werd geknot, die ochtend in het vroege voorjaar. Zijn takken rigoureus teruggesnoeid tot haast onherkenbaar. Maar het groene blad heeft zich teruggevochten en al raken zijn takken bij lange na het water nog niet, hij staat er. Net zo anders, maar nog even mooi. De zon vol op zijn kruin. In zijn ruimte.

Ars Vivendi, ofwel de Kunst van het leven. Niet makkelijk, maar ook u zó gegund.

Herberg Thuis

Samen koffie drinken, wandelen of koken. Met een Buddie haalt u gezelligheid in huis. Zo blijft thuis wonen fijn. Ben je benieuwd of Herberg Thuis iets voor jou kan betekenen? Ontdek hier welke Buddies in jouw omgeving klaarstaan of neem vrijblijvend contact met ons op.Maak eens kennis

Een kennismaking met een Buddie is gratis en vrijblijvend. Na de kennismaking laten jullie beiden weten of jullie verder willen. Willen jullie verder, dan kan je de dag of dagen inplannen waarop je hulp wilt. Zo niet, zoek dan verder.Vind een Buddie

Eerst eens kennismaken met Herberg Thuis? Vraag de gratis brochure aan.

Herberg Thuis

Das' vertrouwd