Gouden verbinding

Mantelzorg Column

Aangemaakt op: 16-08-2022
Laatst gewijzigd op: 19-10-2022
Kintsugi is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel zo bij aan de schoonheid van een voorwerp. En als je het resultaat ziet (zoek het maar eens op), dan begrijp je het meteen. De schoonheid. En wat een prachtige vondst. Hoe wat gebroken is zo weer wordt geheeld.

Breekbaar
Als mens kennen we het evengoed. Zijn we minstens zo kwetsbaar als keramiek. Onze gezondheid laat ons in de steek of ouderdom raakt ons met de nodige beperkingen. Een weg naar volledig herstel blijkt dan niet altijd meer tot de mogelijkheden. De breuk die ontstaat laat zich niet meer helen en als partner verandert je rol naar die van mantelzorger. De weg van acceptatie begint en tegelijkertijd moet en wil je ook samen door. Tegen het verlangen van herstel in. Van toenemende zorg. Een levensfase waarin je elkaar misschien ook een beetje kwijtraakt. De vorm die was, is niet meer, er is een breuklijn ontstaan.

Zorg om de mantelzorger
Herberg Thuis ziet en spreekt veel mantelzorgers die zo overbelast raken. Met liefde dragen zij de zorg voor hun partner, maar het vraagt veel. Maakt ook hún bestaan valgevaarlijk en fragiel en soms breekt het ze op. Hulp vragen blijft lastig en ‘niet nodig’.

De Buddie als hulp, de gouden verbinding

Herberg Thuis breekt een beetje mee bij het zien van zoveel zorg achter de voordeur. En nee, we kunnen niets herstellen of ongedaan maken, maar we kunnen het wel zo liefdevol mogelijk lijmen. Met een helpende hand, gewoon thuis, in eigen vertrouwde omgeving. Waar en wanneer nodig.

Herberg Thuis
Herberg Thuis zorgt namelijk voor een Buddie. Ofwel maatje. Iemand die aan huis komt om zo de mantelzorger te ontlasten. Hij of zij kan dan met een gerust hart even van huis. Naar de zang of met een vriendin een kop koffiedrinken aan zee bijvoorbeeld. De Buddie wordt niet toegewezen. De keuze daarin is vrij en er volgt altijd eerst een kennismaking. Klikt het? Dan kan er direct gestart worden.Kostbaar als keramiek

Je hoeft als mantelzorger niet alle stukjes zelf bij elkaar te houden. Je mag iemand vragen in te stappen. De Buddie als het gouden verbindingslijntje met het leven van alledag en dat wat het, hoe klein ook, de moeite waard maakt. Want de mens is zo kwetsbaar als keramiek, maar minstens zo kostbaar.
Met een helpende hand, gewoon thuis, in eigen vertrouwde omgeving. Waar en wanneer nodig.


Herberg Thuis

Samen koffie drinken, wandelen of koken. Met een Buddie haalt u gezelligheid in huis. Zo blijft thuis wonen fijn. Ben je benieuwd of Herberg Thuis iets voor jou kan betekenen? Ontdek hier welke Buddies in jouw omgeving klaarstaan of neem vrijblijvend contact met ons op.Maak eens kennis

Een kennismaking met een Buddie is gratis en vrijblijvend. Na de kennismaking laten jullie beiden weten of jullie verder willen. Willen jullie verder, dan kan je de dag of dagen inplannen waarop je hulp wilt. Zo niet, zoek dan verder.Vind een Buddie

Eerst eens kennismaken met Herberg Thuis? Vraag de gratis brochure aan.

Herberg Thuis

Das' vertrouwd