't Valkenburgs Pontje

Een Herberg Thuis column

Aangemaakt op: 16-08-2022
Laatst gewijzigd op: 27-03-2024
Een echtpaar, vermoed ik. De elektrische fiets aan de hand, sportief gekleed, zij de fietstassen, een rugzak voor hem. Ik zie ze op de rug. Hun aandacht getrokken door een groot wit bord met daarop in blauwe letters geschreven - Voetveer Valkenburg. Het is hun blik die de mijne heeft meegenomen, en ik lees het nu ook. Voor het eerst.

Het pontje, karakteristiek voor het dorp en naar verluidt de oudste veerverbinding van ons land. Ik verleg mijn aandacht naar de veer zelf, die vanuit Rijnsburg zijn rit terug naar de kade maakt. Op de achtergrond het echtpaar, hoorbaar enthousiast, over deze ouderwetste pont als verrassing op hun tocht.

Door de ogen van een ander zien de dingen er vaak heel anders uit. Zie je ze weer voor het eerst. Of zelfs opnieuw, dat wat lijkt te zijn weggevallen in het alledaagse, de gewenning.

Onze kijk op mantelzorg

Mantelzorg bijvoorbeeld. Een zware taak voor wie het betreft en van alle tijden. Toch, gedreven en geraakt door de wachtlijsten in de zorg vroegen wij ons af; wat mist er? Wat als we dit opnieuw eens tegen het licht aanhouden? En zo was daar, Herberg Thuis.

Herberg Thuis zet hulp graag snel in, zonder ingewikkeld papierwerk. Hulp aan huis, laagdrempelig en in vertrouwde omgeving. Iemand uit de buurt, een beetje ons kent ons. Daar waar nodig. De Buddie!De Buddie

De Buddie (een maatje) biedt gezelschap, aandacht en een luisterend oor. Denk aan samen boodschappen doen of koken. De krant lezen, een potje kaarten. Of heerlijk naar buiten voor een wandeling. En dat alles in eigen regie. U kiest zelf wie er komt, wanneer en hoe vaak. Starten, stoppen, uitbreiden of wijzigen gaat al even makkelijk. Zo sluiten wij aan bij uw wensen en behoeften. Bovendien, elke Buddie doorloopt het screening- en trainingstraject van Herberg Thuis aan de Buddie Academy. Wel zo vertrouwd.
Door de ogen van een ander zien de dingen er vaak heel anders uit. Zie je ze weer voor het eerst.
Gezelligheid aan huis dus, en weer wat bewegingsruimte voor de mantelzorger. U hoeft het niet alleen te doen.

Weer samen in beweging!

Hoe fijn is dat? Ook daar waar beperkingen zijn door ouderdom of gezondheid. Het alledaagse. Dat klein geluk. En dat kan ook gewoon de oversteek naar het buurdorp zijn. Het water op. Naast andere pontvaarders op weg naar werk, school. Een praatje met wat toeristen wellicht? Zij de fietstassen, hij de rugzak. In beweging. Opnieuw kijken naar wat is en wat nog wél kan! Dat is onze wens!

Samen koffie drinken, wandelen of koken. Met een Buddie haalt u gezelligheid in huis. Zo blijft thuis wonen fijn.

Ben je benieuwd of Herberg Thuis iets voor jou kan betekenen?

Maak eens kennis

Een kennismaking met een Buddie is gratis en vrijblijvend. Na de kennismaking laten jullie beiden weten of jullie verder willen. Willen jullie verder, dan kan je de dag of dagen inplannen waarop je hulp wilt. Zo niet, zoek dan verder.Vind een Buddie

Eerst eens kennismaken met Herberg Thuis? Vraag de gratis brochure aan.

Herberg Thuis

Das' vertrouwd