Blijk van Waardering

Gemeente Katwijk

Aangemaakt op: 10-04-2024
Laatst gewijzigd op: 10-04-2024
Zorg jij als mantelzorger voor iemand? Woont degene voor wie jij zorgt in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg? Dan kan jouw naaste voor wie jij zorgt jou aanmelden voor de Blijk van Waardering (€100). Op deze manier wil de Gemeente Katwijk haar waardering uiten naar jou als mantelzorger.

In dit artikel vind je meer informatie over:
1. Voorwaarden van de Blijk van waardering
2. Hoe werkt aanvragen
3. Wanneer uiterlijk indienen
4. Wat gebeurt er na mijn aanvraag
5. Waar kan ik vragen stellen
6. Andere diensten die jou helpen

Voorwaarden van de Blijk van waardering
Voor het aanvragen van de Blijk van Waardering gelden drie voorwaarden.
  1. Jouw naaste woont in de Gemeente Katwijk. Als mantelzorger mag je buiten de gemeente Katwijk wonen.
  2. Als mantelzorger zorg jij tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor je naaste.
  3. Als mantelzorger ben jij geregistreerd bij het Welzijnskwartier.



Hoe vraag ik de Blijk van Waardering Mantelzorg aan?

  1. Registreer je gratis als mantelzorger bij het Welzijnskwartier. Klik hier om je te registreren.
  2. Ben je geregistreerd bij het Welzijnskwartier? Jouw naaste vraagt dan de Blijk van Waardering hier online aan via de Gemeente Katwijk. Hiervoor heeft jouw naaste een DigiD nodig. Of jouw naaste kan hier het aanvraagformulier printen en per post sturen.


Wanneer uiterlijk indienen
Het aanvraagformulier moet vóór 30 november 2024 worden ingeleverd bij Cluster Servicepunt van de gemeente Katwijk. Aanvragen die na 30 november binnenkomen worden niet meer in behandeling genomen.



Wat gebeurt er na de aanvraag?

Cluster Servicepunt zal de aanvraag toetsen waarop een schriftelijke beslissing volgt. Bij een positief besluit zal de gemeente Katwijk in december 2024 overgaan tot uitbetaling van maximaal één blijk van waardering per aanvrager. De Blijk van Waardering wordt uitbetaald aan jouw naaste. Jouw naaste kan het bedrag vervolgens aan jou geven.
Mantelzorger, jij bent goud waard!
Waar kan ik met vragen terecht?
Heb je vragen over de Blijk van Waardering? Neem dan contact op met de Gemeente Katwijk door te mailen naar info@katwijk.nl of te bellen naar (071) 40 65 000.

Andere diensten

Als mantelzorger is het cruciaal om de ondersteuning te krijgen die je verdient. De Gemeente Katwijk en allerlei organisaties zetten zich hiervoor in. Zo kan je via Mantelzorg Katwijk gebruik maken van een Buddie van Herberg Thuis. Je kan fietsen met een Fietsmaatje van Stichting Fietsmaatjes . Daarnaast kan je de naastentraining volgen, zo leer je om te gaan met dementie. Of je kunt samen met je partner meedoen aan de cursusweek Beter Thuis met Dementie.. Een vijfdaagse cursusweek over omgaan met dementie. En heb je al gedacht aan maaltijden laten bezorgen door een Thuiskok van Stichting Thuisgekookt?

Ook biedt de Gemeente Katwijk respijtzorg aan. Waarbij een professionele zorgverlener de zorg tijdelijk overneemt zodat de mantelzorger even op adem kan komen. Wat het beste bij jou past is altijd maatwerk. Het Welzijnskwartier helpt je hier graag mee verder.

Maak eens kennis

Een kennismaking met een Buddie is gratis en vrijblijvend. Na de kennismaking laten jullie beiden weten of jullie verder willen. Willen jullie verder, dan kan je de dag of dagen inplannen waarop je hulp wilt. Zo niet, zoek dan verder.Vind een Buddie

Eerst eens kennismaken met Herberg Thuis? Vraag de gratis brochure aan.

Herberg Thuis

Das' vertrouwd